… egy újabb WordPress honlap…

A homola pincészet csapata

Homola Szabolcs / Alapító tulajdonos

Üzletember, a Homola Pincészet tulajdonosa és megálmodója, aki nap mint nap egyre többet tanul a borról és a borászatról. Célja, hogy a Homola Pincészet az északi part egyik vezető borászati brandje legyen, Paloznakot pedig egyre többen megismerjék. Számára a HomolaPincészet nem egyszemélyes vállalkozás, hanem csapatmunka, fontosnak tartja, hogy a mindennapokban egy folyamatosan fejlődő szakmai csapat kezében legyen a munka.

Mind a pincészet, mind Szabolcs sokat tesz Paloznak község gazdagításáért. Ennek egyik fontos eleme az egész évben nyitvatartó Sáfránkert Vendéglő és a Homola Borterasz, valamint a Paloznaki Jazzpiknik.

Homonna Attila / Borász, borászati tanácsadó

2010-ben Homola Szabolcs felkérését elfogadva vette át a birtok és a pincészet irányítását. Közös munkájuk a 100% borcsalád megalkotásával kezdődött, mely mára az egyik legnépszerűbb balatoni bormárkává nőtte ki magát, kivívta a szakma és a borfogyasztók elismerését is. A birtok életében Attila fontos küldetése a kísérletezés, a kihívások keresése. Az olaszrizling mellett kiemelt a kékfrankos és a furmint szőlőfajtákkal való munka, de szívesen dolgozik olyan világfajtákkal is, mint a chardonnay és a shiraz.

Zsandár Tamás / Birtokvezető

A veszprémi szakember több éves rendezvényszervezői tapasztalattal és borbáros múlttal érkezett a pincészethez. Több környékbeli borfesztivál szervezésével a háta mögött segít a Homola Pincészet rendezvényeiben és a birtok vezetői feladatait is ellátja, emellett szakmailag is folyamatosan képzi magát borok terén. A “komolyabb” dolgok mellett szívesen áll be a DJ pultba is, akár a Borteraszon is találkozhattok majd vele.

Demjén Gábor / Birtokgazda

A Homola Pincészet birtokgazdája, a birtok lelke, a szőlők legnagyobb barátja. Ő az, aki az év 365 napjában a birtokkal él, gondozza, ápolja, rendben tartja a területeket. Tokajból települt Csopakra, egyenesen a Balaton partjára, a pincészethez Homonna Attilával érkezett. Érkezésével az első és legfontosabb feladat volt az elhanyagolt területek rendbetétele, jelenleg az új telepítések kötik le minden energiáját.

Budavári Dóra / Kommunikáció és marketing

Újságíró, kommunikációs szakember, a Homola Pincészet és a DiVino Gozsdu marketing vezetője, a borok nagy szerelmese. Korábban a WeLoveBalaton főszerkesztőjeként dolgozott, így különösen ismeri és szereti a Balatoni Borvidéket, kiemelten a csopaki és a badacsonyi területeket. Szívében csopaki lakos, a nyarak egy részét igyekszik ott tölteni. A pincészet mellett a Paloznaki Jazz és Bor Piknik kommunikációját látja el és több helyi gasztronómiai vállalkozás kommunikációjában segít.

Vajda Era / A Sáfránkert Vendéglő üzletvezetője
Era az étterem nyitása óta velünk van, a Sáfránkert miatt jött Paloznakra. Régi terve volt, hogy a borvidéken éljen és közelebb kerülhessen ezáltal a borokhoz. Csodálatos képei is bizonyítják, hogy imádja a Balatont, 15 éve dolgozik vendéglátásban, 3-4 éve kifejezetten boros helyeken dolgozott Budapesten. Izgalmasnak tartja, hogy a Homola Pincészet munkálataiba is beleshet és a Balaton mellett sok izgalmas olaszrizlinget kóstolhat.