… egy újabb WordPress honlap…

A homola pincészet csapata

Homola Szabolcs / Alapító tulajdonos

Üzletember, a Homola Pincészet tulajdonosa és megálmodója, aki nap mint nap egyre többet tanul a borról és a borászatról. Szenvedélyesen szereti a vitorlázást és a Balatont, a balatoni lejtők adta friss borokat, és mindezt az élményt megosztani másokkal is. 2007 óta félig paloznaki lakos, aki rengeteget tesz a község programjainak gazdagításáért. Ennek egyik fontos eleme a most már egész évben nyitvatartó Sáfránkert Vendéglő és a szezonális Homola Borterasz, valamint a már 3 napos Paloznaki Jazz Piknik, ami idővel az egész régió értékeit és a környező településeket tömörítő kulturális fesztivállá szeretne válni.

Homonna Attila / Főborász

Borász, a Homola Pincészet főborásza. 2010 óta dolgozik a Homola birtokon. A Balaton mellett Tokajban, Erdőbényén van otthon: itt található saját borászata, ahol első osztályú száraz furmintokat készít. A tokaji fesztiválok, az erdőbényei közösségi élet, a helyi bor, gasztronómia és kulturális élet egyik motorja. 2014-ben megnyitotta erdőbényei bisztróját, a Gigerlit.

Zsandár Tamás / Birtokvezető

A veszprémi szakember több éves rendezvényszervezői tapasztalattal és borbáros múlttal érkezett a pincészethez. Több környékbeli borfesztivál szervezésével a háta mögött segít a Homola Pincészet rendezvényeiben és a birtok vezetői feladatait is ellátja, emellett szakmailag is folyamatosan képzi magát borok terén. A “komolyabb” dolgok mellett szívesen áll be a DJ pultba is, akár a Borteraszon is találkozhattok majd vele.

Demjén Gábor / Birtokgazda

A Homola Pincészet birtokgazdája, a birtok lelke, a szőlők legnagyobb barátja. Ő az, aki az év 365 napjában a birtokkal él, gondozza, ápolja, rendben tartja a területeket. Tokajból települt Csopakra, egyenesen a Balaton partjára, a pincészethez Homonna Attilával érkezett. Érkezésével az első és legfontosabb feladat volt az elhanyagolt területek rendbetétele, jelenleg az új telepítések kötik le minden energiáját.

Budavári Dóra / Kommunikáció és marketing

Újságíró, kommunikációs szakember, a Homola Pincészet és a DiVino Gozsdu marketing vezetője, a borok nagy szerelmese. Korábban a WeLoveBalaton főszerkesztőjeként dolgozott, így különösen ismeri és szereti a Balatoni Borvidéket, kiemelten a Csopak-paloznaki és a badacsonyi területeket. Szívében csopaki lakos, a nyarak egy részét igyekszik ott tölteni. A pincészet mellett a Paloznaki Jazz és Bor Piknik kommunikációját látja el és a Balatoni Gasztrotérkép egyik alapítója.

Vajda Era / A Sáfránkert Vendéglő üzletvezetője
Era az étterem nyitása óta velünk van, a Sáfránkert miatt jött Paloznakra. Régi terve volt, hogy a borvidéken éljen és közelebb kerülhessen ezáltal a borokhoz. Csodálatos képei is bizonyítják, hogy imádja a Balatont, 15 éve dolgozik vendéglátásban, 3-4 éve kifejezetten boros helyeken dolgozott Budapesten. Izgalmasnak tartja, hogy a Homola Pincészet munkálataiba is beleshet és a Balaton mellett sok izgalmas olaszrizlinget kóstolhat.