fbpx

Pénteken nyit a Sáfránkert Vendéglő!

Innovatív szabadtűzi konyha – ez jellemzi legjobban a Kerekes Sándor vezénylete alatt kialakított étlapot. Az egykori Akác Étterem helyén laza balatoni hely nyílik jól átgondolt, tökéletes fogásokkal.

IMG_7495

Boldog pecsenyekacsa, kovászosuborka krémleves és madártej pándi meggyhabbal. Néhány fogás a Sáfránkert Vendéglő kínálatából. Az étlap szezonálisan változik, mellette táblás ajánlat ad teret a séf kénye-kedvének. „Ha nem ihlet meg semmi, kiskutyákról rakunk fel képeket” – mondja mosolyogva Kerekes Sanyi, közben ellenőrzi a smokerben puhuló kacsákat. Az étlapon 3-4 levest, 3 előételt, 8 főételt és 3 desszertet találhat az éhes vendég, a fogások alapja a grill konyha, még a smokerben 5-6 órán keresztül készített kacsát is rádobják a faszenes grillre, mielőtt tányérra kerül. Sáfrányos citromos krumplifőzelék jár mellé, ezt a köretet más főételeknek is lehet kérni.

IMG_7677

Nem felejtjük azokat sem, akik a klasszikus konyhához szoktak, vagy ne adj’ isten valami igazi vasárnapi ebédre valót kívánnának: nekik készül a borjúpaprikás tojásos galuskával és tejfölös uborka salátával, vagy a lassan sült kacsacomb vörösboros káposztával és hagymás tört burgonyával. A szabadtűzi ételek mellé variálható a köret, salátát és grill köretet is lehet kérni.

IMG_7406

Van gyerekmenü is. „Igyekszünk a gyerekeknek is nem a balatoni stílusban gyerekbarát ételeket főzni, nincs dínófasírt és mosolygós krumpli, egyszerű ételekkel szeretnénk megszerettetni velük a gasztronómiát és az evést” – mondja Sanyi.

Az alapanyag beszerzés sarkalatos pontja az étteremnek, a szürkemarha rostélyos és kacsa egyből a vágóhídról érkezik, a pisztráng tapolcai, a fűszerek a saját fűszerkertből származnak.

Várunk július 3 péntektől!

Paloznak, Fő u. 1

Facebook: https://www.facebook.com/safrankertvendeglo

Telefon: (70) 624 4448

Nyitva minden nap 12:00-23:00

Vélemény, hozzászólás?

Shopping cart

0
image/svg+xml

Jelenleg üres a kosarad.

Continue Shopping